Gradska opština Lazarevac nagradiće najbolje studente

Savet za obrazovanje GO Lazarevac raspisao je Javni poziv za dodelu nagrada studentima fakultetskih ustanova u Republici Srbiji ali i inostranstvu sa teritorije naše opštine. Javni poziv će trajati od 3. do 18. juna, a i ove godine iz budžeta je izdvojeno 5 miliona dinara. Pravo učešća imaju svi redovni studenti sa prosečnom ocenom 8,5 ili vise, čije se studije finansiraju iz budžeta, državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji GO Lazarevac.

Po rečima predsednika Saveta za obrazovanje GO Lazarevac Marka Mijuškovića i ove godine GO Lazarevac je uspela da po treći put izbori sredstva, tačnije 5 miliona dinara za nagrade najboljim studentima sa teritorije naše opštine. Javni poziv za sve koji žele da konkurišu je otvoren do 18. juna, a tekst oglasa je objavljen na sajtu opštine.

Marko Mijušković
Marko Mijušković

Moram da istaknem da na našoj teritoriji postoji veliki broj kvalitetnih, mladih, sposobnih ljudi koje verujem da će ih ove nagrade, kao i prethodnih godina motivisati, da budu još bolji. U pitanju je jednokratna studentska nagrada jer mi nemamo ingerencije da delimo stipendije i mi smo na ovaj način zaobišli te zakonske norme koje su nas sprečavale da najboljim studentima dodeljujemo stipendije. Budžetska sredstva koja su opredeljena za nagrade je 5 miliona i u zavisnosti od broja studenata koji ispunjavaju uslove, te nagrade će se raspodeliti – dodao je Mijušković.

Cilj nagrade je i da se najuspešniji motivišu da svoj život i karijeru nakon studija započnu u Lazarevcu i na taj način doprinesu uspešnom razvoju našeg grada, naglasio je zamenik predsednika GO Lazarevac Miloje Živanović.

Pojedinačni iznosi koji će biti opredeljeni za stipendije zavisiće od broja studenata koji ispunjavaju uslove. Planirano je da studenti sa prosekom ocena 9,5 i više dobiju neznatno veći iznos stipendije kao motivaciju za dalje uspehe.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA