BeogradLazarevacVesti

Grejna sezona pri kraju, nije bilo većih havarija

Grejna sezona u Lazarevcu zvanično se završava 15. aprila, ali će ona biti produžena ukoliko to budu zahtevale vremenske prilike. Ova sezona grejanja je protekla dobro, nije bilo većih havarija i isključenja, a nije bilo ni većih pritužbi i reklamacija građana, rekao je direktor Javnog preduzeća „Toplifikacija“ Vukašin Janjević. On je napomenuo da promene cena grejanja neće biti do početka nove sezone, i dodao da cene nisu menjane prethodne četiri godine.

Toplifikaciona mreža u Lazarevcu

Zvaničan datum kada se završava grejna sezona u opštini Lazarevac je 15. april, ali će u slučaju niskih temperatura ona biti produžena. Grejna sezona je prošla bez većih havarija i pritužbi građana, rekao je na konferenciji za novinare direktor Javnog preduzeća „Toplifikacija“ Vukašin Janjević.

Kada je u pitanju proširenje toplifikacione mreže, stav ovog javnog preduzeća je da se priključe svi korisnici koji imaju tehničku mogućnost za tako nešto. Javno preduzeće „Toplifikacija“ je na gornjoj granici kada su u pitanju kapaciteti, ali su preduzete aktivnosti na zameni postrojenja u Toplani , što bi doprinelo širenju mreže u budućnosti.

Vukašin Janjević
Vukašin Janjević

Promene cena neće biti do početka nove grejne sezone, jasan je Janjević. Dodao je da cene nisu korigovane u prethodne četiri godine.

Poslednjeg dan marta se predaju završni račun za 2021. godinu. „Toplifikacija“ je i prethodnu godinu završila sa pozitivnim finansijskim rezultatom.

Javno preduzeće „Toplifikacija“ uveliko se priprema i za predstojeće radove. U planu je zamena cevi u galeriji, što je najveća investicija u ovoj godini. Planira se i izgradnja zapadne magistrale u skladu sa ugovorm sa JP Elektroprivreda Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA