BeogradLazarevacVesti

Hitno potrebna operacija Jeleni Tomić iz Lazarevca

Jelena Tomić je 32-godišnja devojka koja boluje od dijabetesa. Zbog dugogodišnje bolesti amputirano joj je levo stopalo a vid je u potpunosti izgubila na desnom oku. O njoj se trenutno brine jedino baka Katarina koja ima 83 godine. Kako bi sačuvala vid na levom oku hitno joj je potrebna laserska operacija koja na Vojno medicinskoj akademiji košta 80 hiljada dinara. Jelena i njena baka žive samo od bakine penzije koja iznosi 10 hiljada dinara.

Jelena-Tomić-iz-Drena

Jedna od najpoznatijih rečenica u književnosti „Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način“, kojom Lav Nikolajevič Tolstoj počinje roman Ana Karenjina, nije mogla bolje opisati stanje u kome se nalaze Jelena Tomić i njena baka Katarina. Od 4 godine Jelena se bori sa opakom bolešću. Dugogodišnji dijabetes prouzrokovao je i amputaciju stopala a Jelena je izgubila u potpunosti vid na desnom oku, dok na drugo oko vidi oko 30 posto.

746_0230.MXF_snapshot_00.02

Nevolja nikada ne ide sama, pa pored teške bolesti, o Jeleni brine jedino njena baka Katarina koja ima 83 godine i koja se jedva kreće. Na svaka četiri sata Jelena uzima insulin. Kreće se pomoću kolica ili uz pomoć bake. Baka Katarina kaže da se jedino brine šta će biti sa Jelenom kada nje više ne bude bilo.

Jelena-Tomić

Zbog svoje dijagnoze, Jeleni je neophodan i poseban režim ishrane. Sa primanjima od 10 hiljada dinara njena baka Katarina nije u mogućnosti da kupi ni osnovne životne namirnice. Pomoć, kako kažu, nisu nikada tražile a ovaj put su primorane da zamole sve ljude dobre volje da prikupe novac kako bi Jelena otišla na lasersku operaciju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

5 thoughts on “Hitno potrebna operacija Jeleni Tomić iz Lazarevca

 • Sta je sa ocem koji u Kolubari ima platu preko 100 hiljada mesecno???? I koji je trebalo prema prici kolega da ode u penziju i uzme otpremninu sa kojom bi imao penziju oko 65000 kroz narednih godinu dana??

  Reply
 • Piše na kartici :
  205-9011007372706-57
  Ajmo Lazarevčani, klik na mbanking, ulepšajmo devojci život!

  Reply
 • ZORICA JOVANOVIC

  HAJMO LAZAREVČANI DA POMOGNEMO IZ SVE SNAGE,GDE ŽIVE ,ADRESA NAM TREBA,ONE SIGURNO NEMAJU ŽIRO RAČUN,TO NIJE VELIKI IZNOS ..

  10
  Reply
 • I dobro, na koji način može da joj se pomogne?

  Reply
 • Aleksandra

  Kako pomoci? Dajte ziro racun na koji se moze uplatiti novac?

  10
  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA