Humanitarna akcija Aktiva žena za Lazara Vujovića

Aktiv žena opštine Lazarevac nastavlja svoj humanitarni rad organizacijom donatorskog bazara u cilju prikupljanja novčanih sredstava za Lazara Vujovića, obolelog od Zellweger sindorma. Bazar će biti održan posle 20. maja, izjavila je za GEM sekretarka Aktiva Žena, Ljiljana Radovanović.

Članice Aktiva žena

Lazar od rođenja boluje od tzv Zellweger sindroma, retke nasledne bolesti poremećaja metabolizma. Nakon prvog epi napada koji je imao sa samo dva meseca, njegovo stanje se pogoršalo. Stradao mu je respiratorni sistem, uvećana mu je jetra, mišići hipotonični, a takođe mu je oštećen i mozak. Lazareva sestra Marija, koja je bolovala od istog sindroma, preminula je 2017. godine.

Lazar je na mehaničkoj ventilaciji puna 24 časa, i ne toleriše se odvajanje od respiratora.

U prethodnom periodu Aktiv žena je uspešno sproveo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za učenicu šestog razreda Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“, Janu Simić, čijim roditeljima su donirana novčana sredstva neophodna za lečenje protiv opake bolesti, rekla je Ljiljana Radovanović.

Ljiljana Radovanović
Ljiljana Radovanović

Aktiv žena oformljen je sa humanim ciljem da se pomogne u prikupljanju neophodne pomoći onima kojima je to najpotrebnije. U ovom udruženju ističu da njihov rad nije ograničen samo na lokalno, već i na regionalno područje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA