BeogradLazarevacVesti

Humanitarna akcija „Svetosavski obrok od srca“ u subotu u Šopiću

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizuje humanitarnu akciju „Svetosavski obrok od srca“. Akcija će i ove godine biti održana ispred marketa „Tamara“ u Mesnoj zajednici Šopić a korisnicima socijalne pomoći biće podeljeni paketi osnovnih životnih namirnica, kao i topli obroci. Ovu inicijativu su podržali brojni sponzori, pre svega picerije, pekare i ugostitelji. Manifestacija “Svetosavski obrok od srca“ nastala je sa idejom da praznike učini lepšim i samo je jedna u nizu od akcija koje ovo udruženje organizuje tokom cele godine.

Humanitarna akcija „Svetosavski obrok od srca“ biće održana na Savindan u subotu u periodu od 10 do 14 časova ispred marketa „Tamara“ u Šopiću. Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ i ove godine u dogovoru sa Centrom za socijalni rad i sveštenstvom iz crkve u Šopiću, pozvali su ljude sa lošijim materijalnim primanjima da u subotu dođu i uzmu svoj obrok. Akcija se i ove godine realizuje u saradnji sa brojnim privrednim subjektima i restoranima koji su podržali akciju, kaže Jelena Gajić, članica Omladinske mreže UG „Ujedinjeni za Lazarevac“.

„Ujedinjeni za Lazarevac“ proteklu godinu završili su uspešno realizujući sve svoje planove i aktivnosti. Organizovali su nekoliko akcija dobrovoljnog davanja krvi, donirali čepove, podelili preko 150 paketića u okviru programa „Novogodišnje sokače“ i posetili brojne porodice kojima je pomoć neophodna.

I u novoj godini planova je mnogo ali i volje i požrtvovanja ovih dobrih ljudi. Prva akcija u ovoj godini je “Svetosavski obrok od srca“ koja je nastala sa idejom da praznike učini lepšim a ljudima koji su u lošijoj materijalnoj situaciji vrati nadu u bolje dane.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Humanitarna akcija „Svetosavski obrok od srca“ u subotu u Šopiću

  • Nebojsa Martinovic

    Svetosavski obrok od srca od ljudi velikog srca ,nijhovo malo nekom mnogo ne moze drzava da sviim socijalnim ugrozenim pomogne moramo se i mi ukljuciti malo ko moze i ko hoce

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA