BeogradLazarevacVesti

Humanitarna manifestacija „I JA SE BORIM“ u Lazarevcu 15. februara

U Kalendaru javnog zdravlja datumi su uglavnom vezani za određena oboljenja. Ovaj datum, 15. februar “Međunarodni dan dece obolele od raka” posvećen je deci kao najosetljivojoj populacionoj grupi, i to onoj deci koja su se susrela sa rakom kao bolešću, koja se od nje leče, koja su izlečena, ali i onima koji su izgubili bitku.

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR će organizovati humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije.

Humanitarna manifestacija „I JA SE BORIM“

Manifestacija će biti organizovana i u Lazarevcu u okviru tržnog centra Stop Shop u periodu od 12h do 14h. Uz donatorsku kutiju biće izložen i standardni promotivni materijal, kao i liciderski kolačići, brošure, knjige…

Za 13h je planirano puštanje zelenih balona podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama.

Humanitarna manifestacija „I JA SE BORIM“

Međunarodni dan dece obolele od raka obeležava se mnogobrojnim aktivnostima u tom danu, kako bi se pružila podrška deci i njihovim porodicama u borbi sa ovom bolešću. Činjenica je da svake godine u svetu više od 160.000 dece oboli od raka, a oko 90.000 umre od te bolesti. Maligne bolesti kod dece su retke, sa učešćem od 0,5 do 1% od svih neoplazmi u opštoj populaciji. Od malignih bolesti u Srbiji godišnje oboli oko 350 dece uzrasta od 0 do 19. godina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA