Beograd

Predstavljen projekat “K Distrikt“

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je predstavljanju projekta „K Distrikt” i tom prilikom poručio da će poslovno-stambeni kompleks na mestu nekadašnje fabrike „Beko” na Dorćolu u potpunosti promeniti fizionomiju tog dela grada. Događaju je prisustvovao glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Predstavljen projekat ''K Distrikt''

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da je prostor nekadašnje fabrike „Beko” na Dorćolu u potpunosti zapušten već dugi niz godina. Iako je u ovom trenutku situacija nepromenjena, naveo je Mali, danas smo videli kako će ovaj deo grada uskoro da izgleda.

Predstavljen projekat ''K Distrikt''
Siniša Mali

Prema njegovim rečima, veliki broj lokacija u Beogradu je dugo godina bio zapušten poput Rajićeve, gde danas imamo moderni tržni centar. On je zahvalio Borisu Podreki koji je, kako je rekao, uradio mnogo dobrog za Beograd. On je naglasio da u Beogradu pre samo nekoliko godina nije bilo investitora i investicija, ali da se sada, kada je to promenjeno, grad trudi da bude efikasan u izdavanju građevinskih dozvola.

Boris Podreka je projekat „K Distrikt” nazvao izuzetno harizmatičnim, jer je u pitanju stari deo grada koji obiluje kulturno-istorijskim spomenicima. Predstavnik investitora – kompanije „Pinakl” iz Holandije Meno de Jong smatra da bi kompanija za koju radi trebalo da bude ponosna jer je dobila poverenje da razvija stari deo Beograda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA