BeogradLazarevacVesti

Humanitarni bazar za Kostu Leševića u Glavnoj ulici

Kosta Lešević, trogodišnji dečak iz Lazarevca 28. jula kreće u SAD, gde će ga primiti klinika „Mayo“ na detaljna ispitivanja i lečenje. Kako bi prikupili novac za njegovo lečenje, Kostini sugrađani organizovali su humanitrani bazar koji je u nedelju održan kod Rudarske česme. Lazarevčani su u velikom broju podržali ovu akciju kojoj se odzvao veliki broj privrednika iz Lazarevca a prikupljeno je preko pola miliona dinara.

Bazar za Kostu Leševića

 Trogodišnji Kosta ima jako retku i progresivnu bolest. Na genetskom ispitivanju je ustanovljeno da ima dve retke mutacije mitohondijskog gena. Bolest najpre zahvata oči, sluh, srce i mozak. Mozak je već poprilično oštećen, a za Kostinu trenutnu terapiju suplemenata i lekova potrebno je potrebno 3.000 evra mesečno. Veru u ozdravljenje i nadu da ćemo pomoći našem sugrađaninu vraća i činjenica da je Glavna lazarevačka ulica bila prepuna kako ljudi koji su se organizovali da na svojim prodajnim štandovima prikupe novac, tako i onih koji su svojim dolaskom i dobrovoljnim prilozima pomogli da se skupi oko pola miliona dinara. Jedna od organizatorki bazara je i Kostina tetka, Maja Bogdanović, koja se zahvalila svima na podršći.

Maja Bogdanović
Maja Bogdanović

Klinika „Mayo“ u Americi jedina je prihvatila da primi malog Kostu Leševića koji jedini u Srbiji ima retku mutaciju gena koja mu ugrožava život. Trenutno je za lečenje malog Koste prikupljeno oko 65.000 dolara a dečaku možemo pomoći i slanjem sms poruke 1331 na 3030.

Sloga, ljubav i želja da se pomogne sugrđaninu i ovaj put ujedinila je Lazarevac. U želji da Kosta nastavi lečenje i narednih dana biće organizovane humanitarne utakmice, koncerti i bazari kako bi se prikupio neophodan novac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA