BeogradLazarevacVesti

Bojan Stević sa svojim saradnicima podelio 110 auto-sedišta

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa svojim saradnicima uručio je 110 auto-sedišta roditeljima dece koja su rođena u novembru i decembru 2022. godine, i januaru i februaru tekuće godine. Sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, opština Lazarevac nastavila je podelu auto-sedišta za decu stariju od šest meseci, čiji su se roditelji prijavili na Javni poziv koji je raspisala GO Lazarevac.

Auto-sedišta su za težinu dece od 9 do 36 kilograma i poseduju sve neophodne sertifikate. Opština Lazarevac odlučila se na ovaj korak kako bi pružila podršku roditeljima da bezbedno prevoze svoje mališane u automobilima. Od 2021. godine do sada opština je podelila skoro 1000 auto-sedišta a od ponedeljka će biti raspisan novi Javni poziv.

Stević je ovu priliku iskoristio i da najavi nove pogodnosti koje opština planira za roditelje sa troje i više dece. Uskoro očekujemo izdavanje poklon kartica za roditelje sa troje i više dece koji će zahvaljujući ovoj kartici moći da ostvare brojne popuste u radnjama koje budu uključene u ovaj projekat, dodaje predsednik opštine.

U toku je i izdavanje besplatnih kartica za otvoreni bazen u Lazarevcu, podseća Stević i dodaje da će od prvog septembra i vrtići biti besplatni ali i udžebnici za sve učenike.

Predsednik opštine podsetio je roditelje da će novi Javni poziv za besplatna auto-sedišta biti raspisan sledeće nedelje i dodao da je obavezan uslov za prijavu da je bar jedan od roditelja prijavljen na adresi na teritoriji opštine Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA