BeogradLazarevacMladenovacVesti

Humanitarni bazar za Vukana Vidojevića u Lazarevcu

Udruženje „Budi human 12“ iz Čibutkovice organizovalo je po treći put u Lazarevcu, kod Rudarske česme, humanitarni bazar za dečaka Vukana Vidojevića iz Leštana. Vukan je jedini dečak u Srbiji koji je rođen sa sindromom distalne trizomije 10 q i jedan je od 40 slučajeva koji postoje u svetu. Za lečenje matičnim ćelijama u Turskoj neophodno je oko 25 hiljada evra po tretmanu a zahvaljujući ljudima dobre volje, Vukan je do sada primio osam terapija. Pored humanitarnih bazara i donacija, za lečenje Vukana Vidojevića možete poslati i sms poruku 990 na broj 3030.

Humanitarni bazar za Vukana Vidojevića

Humanitarna organizacija „Budi human 12“ iz Čibutkovice već 20 meseci aktivno se bavi prikupljanjem novčanih sredstava i donacija za lečenje bolesne dece u Srbiji. Za dečaka Vukana Vidojevića iz Leštana, ovo udruženje organizovalo je nekoliko prodajnih bazara u Lazarevcu a trenutno se prikuplja novac za devetnaestoro dece iz Srbije.

Svi ljudi dobre volje svoj doprinos prikupljanju novca za bolesnu decu i ugrožene porodice mogu dati tako što će zapratiti organizaciju „Budi human 12“ na društvenim mrežama i donirati, kaže Vladan Radosavljević.

Prodajni bazar za Vukana

Vukan Vidojević nedavno je boravio u Turskoj gde je primio još jedan tretman matičnim ćelijama. Zahvaljujuči ovom tretmanu Vukan je napravio svoje prve korake, iako je prognoza lekara u Srbiji nakon njegovog rođenja bila takva da je roditeljima sopšteno da on nikada neće hodati ni govoriti. Stalna borba, edukacija, volja da svom detetu omoguće da stane na noge, rezulturirala je time da Vukan sada samostalno sedi i napravio je prve bočne korake. Trenutno se nalazi u Banji Koviljači na rehabilitaciji a njegov otac Nemanja prisustvovao je bazaru u Lazarevcu.

Bazar za Vukana

Samo jedna Vukanova terapija u Turskoj, njegovu porodicu košta oko devet hiljada evra a sa troškovima puta i lekovima oko 25 hiljada evra. Zahvaljujući ljudima dobre volje, uspeli smo da sakupimo novac za osam Vukanovih terapija i nadamo se da ćemo nastaviti lečenje, dodaje Nemanja Vidojević.

Pored humanitarnih bazara i kutija koje se nalaze u skoro svim većim objektima u našem gradu, Vukanu možemo pomoći i slanjem sms-a sa sadržinom 990 na broj 3030 ili 81 na 2407.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA