BeogradLazarevacSportVesti

Održan turnir u šahu „Kokanov memorijal“

Osmi memorijalni turnir u šahu „Kokanov memorijal“ održan je u organizaciji Šahovskog kluba Kolubara u Parohijskom domu u Lazarevcu. Turnir se organizuje u čast Radenka Kokanovića, najboljeg šahiste Lazarevca svih vremena, koji je tragično izgubio život 2014. godine. Na turniru je učestvovalo više od 60 takmičara iz Lazarevca, drugih gradova Srbije i zemalja regiona, a prvi potez i ove godine je povukao Kokanov unuk Damjan.

Kokanov memorijal

U Parohijskom domu u Lazarevcu održan je osmi po redu memorijalni turnir u šahu „Kokanov memorijal“, koji se igra u čast Radenka Kokanovića, najboljeg šahiste iz Lazarevca svih vremena. Prvi potez na turniru odigrao je kokanov unuk Damjan. Turnir je međunarodnog karaktera jer su pored Lazarevčana nastupali i igrači iz zemalja regiona, a organizator je Šahovski klub Kolubara.

Kokanov memorijal

Turnir je u ime Gradske opštine Lazarevac otvorio član Veća Nikola Marinković, koji je Šahovskom klubu Kolubara čestitao na organizaciji, i poželeo da „Kokanov memorijal“ naredne godine bude još masovniji.

Šahovski turnir Kokanov memorijal

U Šahovskom klubu Kolubara ima mnogo planova za razvoj ovog sporta, a nedavno je osnovan i ženski šahovski klub, rekla nam je direktorka kluba Slađana Nedeljković.

Sudija na turniru bio je Dragan Babić. Za prvo mesto obezbeđena je novčana nagrada od 12 000 dinara, za drugo 10 000, dok je trećeplasiranom pripalo 9 hiljada dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA