Humanitarni bazar za Željanu i Nataliju

Humanitarni bazar za Željanu Arizanović i Nataliju Stevanović biće održan u ponedeljak 1.marta ispred Rudarske česme od 9.00h do 15.00h. Inicijator ovog humanitarnog bazara je Udruženje Ujedinjeni za Lazarevac kojima su se pridružila društveno odgovorna preduzeća i humani pojedinci.

Udruženje Ujedinjeni za Lazarevac 1. marta od 9.00h do 15.00h organizovaće humanitarni bazar ispred Rudarske česme kako bi se prikupila humanitarna sredstva za Željanu Arizanović i Nataliju Stevanović. Željana je rođena kao zdravo dete sa ocenom devet na rođenju. Na redovno zakazanom kontrolnom pregledu sa godinu i po starosti otkrivena je skolioza kičme, a kasnije detaljnim pregledima postavljena je dijagnoza: neurofibromatoza TIP-1, težeg oblika. Zbog kompleksnosti zahvata i situacije u našem zdravstvenom sistemu, usled COVID-19 virusa operacija se odlaže, a Željanino stanje je sve lošije. Borba se nastavlja u inostranstvu, za šta su joj potrebna određena novčana sredstva.

Druga devojčica za koju se skupljaju novčana sredstva je Natalija, U petoj godini doživljava stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj doživljava kliničku smrt. Ostaje trideset i dva dana u komi. Natalija je u životu imala pet kliničkih smrti, a takođe ima dijabetes, alergije na veći broj namirnica i šum na srcu. Ona se trenutno nalazi u Kijevu na terapijama i kada se vrati u Srbiju nastavlja se njena borba za sakupljanje novčanih sredstava za dalje lečenje.

„Pozivamo sve građane Lazarevca da nam se pridruže na humanitarnom bazaru kako bismo skupili što više sredstava za lečenje ove dve devojčice. Naše malo, nekome znači puno.“-izjavila je članica Udruženja Ana Marija Živanović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA