Humanitarni šahovski turnir u brzopoteznom šahu za Lazarevčanku Saru Matić

Šahovski klub Kolubara organizuje u subotu 1. juna humanitarni šahovski turnir u brzopoteznom šahu za Lazarevčanku Saru Matić koja se nalazi na lečenju u Briselu. U sklopu turnira biće održana i simultanka. Za učešće na turniru potrebno je da takmičari ponesu šahovsku garnituru. Humanitarni turnir u šahu biće održan u Osnovnoj školi „Knez Lazar“, sa početkom od 10 časova.

Turnir koji će biti održan u subotu u školi “Knez Lazar” samo je jedan u nizu koji ima humanitarni karatker. Članovi šahovskog kluba Kolubara nastavili su tradiciju ostalih sportskih društava u Lazarevcu koji žele da naša mlada sugrađanka Sara Matić što pre dobije najvažniju životnu bitku koju trenutno vodi u glavnom gradu Belgije.

Ideja šahovskog kluba Kolubara je da ne postoji određen iznos donacije, već da svi učesnici doniraju novčana sredstva shodno svojim mogućnostima.

Pored humanitarnog turnira, šahovski klub Kolubara očekuje organizacija tradicionalnog ”Kokanovog”  memorijalnog turnira koji će u avgustu biti održan u Parohijskom domu u Lazarevcu. Za organizaciju ovakvog turnira potrebna su novčana sredsta pa je ovom prilikom upućen apel opštini Lazarevac da sponzorstvom pomogne održavanje turnira.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA