BeogradLazarevacVesti

Humanitarni sportski vikend za Lanu i Minju održan u Lazarevcu

U Gradskom parku u Lazarevcu održano je humanitarno takmičenje za lečenje devojčica Lane Jovanović i Minje Matić.  Tokom vikenda planirane su brojne  aktivnosti, počev od trening poligona do fudbalskih, košarkaških i odbojkaških utakmica.  Na ovaj način lazarevčani će još jednom dati svoj doprinos u lečenju devojčica koje boluju od spinalne atrofije mišiča. Pored najmlađih koji su se u velikom broju igrali u Gradskom parku  učešće su uzeli i sportski klubovi “Lazarevac“ i “Kolubara“. Tokom ove manifestacije prikupljeno je 205 950 dinara. Od kotizacija za učešće na turniru Greatest open ovaj bokserski klub uplatio je 20 790 dinara. Suma koja će biti podeljena za lečenje Lane i Minje je 226 740.

gradski park 1Sportski vikend u Gradskom parku održan je u cilju lečenja devojčica Lane Jovanović i Minje Matić. Naši sugrađani su još jednom pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu. Ideja je potekla od mladih i kreativnih ljudi  koji su želeli da pomognu malenim devojčicama oko kojih se ujedinila cela Srbija.

gradski park 2U novom Gradskom parku turniri su organizovani u basketu, fudbalu i odbojci. Pored sporstkih dešavanja, organizovani su i štandovi na kojima se prodavala hrana, bojilo lice i plele kikice. Sav novac doniran je za lečenje ove dve devojčice.

gradski park 3Lana Jovanović i Minja Matić su rođene kao potpuno zdrave devojčiče a u trećem i petom mesecu roditelji su primetili da postoje određeni problemi u njihovomn razvoju. Za lečenje u inostrantsvu potrebno je prikupiti značajnu sumu novca. Pored dobrovoljnih priloga, ovim devojčicama može se pomoći slanjem sms-a 845 i 808 na broj 3030.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA