Humanitarnom priredbom “Božić na naš način” do ekskurzije za sve učenike OŠ “Diša Đurđević”

Učenici petog razreda OŠ “Diša Đurđević” na čelu sa razrednim starešinom Aleksandrom Milić pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi za sve učenike škole obezbedili sredstva za godišnju ekskurziju. Tim povodom učenici su pripremili priredbu koja će biti izvedena u holu škole 25. decembra u 12 časova. U tom cilju učenici će svoje rukotvorine prodavati i na Novogodišnjem sokačetu. Na potezu su odrasli koji svojim malim prilogom mogu doprineti da na ekskurziju odu i oni učenici koji to sebi ne mogu da priušte.

Zahvaljujući bivšim malim maturantima OŠ ”Diša Đurđević” Novi Medoševac i razrednoj Aleksandri Milić, prošle godine svi učenici ovog razreda su otišli na ekskurziju. Ove godine Aleksandra Milić je dobila novu generaciju. Ipak inicijativa je ostala a njenu ideju podržala je cela škola. Sva deca koja to sebi ne mogu da priušte ukoliko se prikupi dovoljno sredstava ići će ove godine na ekskurziju. Vreme praznika je i vreme darivanja, a humanost je uvek na prvom mestu. Novogodišnje sokače je takođe prilika, koju će iskoristiti i učenici ove škole da pokažu humanost.

Tačan broj učenika kojima je neophodan novac za ekskurziju još uvek nije poznat. Ipak zamisao je da se pomogne i porodicama blizanaca ali i sa više dece. Da bi se ovaj cilj ispunio neophodno je da svako izdvoji par stotina dinara poručuju iz škole ”Diša Đurđević” i pozivaju sugrađane da podrže akciju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA