Rođendanska radionica ”Čarobna cipelica – Ema i mama sa drugarima” za slavljenicu Emu

”Čarobna cipelica – Ema i mama sa drugarima” naziv je najnovije kreativne radionice akademskog vajara Dušana Rajšića, koju je umetnik osmislio kao rođendansku zabavu za jednu prelepu devojčicu. Reč je o Emi Đurović i njenoj mami Nataliji, autorkama bloga ”Ema i mama”.  Putem društvenih mreža i na svom blogu one govore o  Eminim avanturama u Modernoj Galeriji i na radionicama Dušana Rajšića čiji su redovni učesnici. Svojoj maloj saradnici lazarevački umetnik je ispunio želju i u čast njenog rođendana organizovao radionicu.

Na ulazu u Modernu galeriju u specijalnoj haljini za princeze dočekala nas je Ema Đurović, zajedno sa svojim drugarom akademskim vajarom Dušanom Rajšićem koji je za ovu priliku imao specijalno odelo, po malo podsećajući na izgubljenog princa ali i umetnički nastrojenog Deda Mraza. Dilemu nam je razrešio umetnik.

Za sve one koji prate blog ”Ema i mama” ovakav rođendan nije iznenađenje, imajući u vidu da Ema redovno posećuje sva kulturna dešavanja u našem gradu posvećena deci. Nije propustila ni jednu predstavu tokom pozorišnog festivala ”Mali Joakim”. Nedavno je imala svoj debi u ulozi ”Šuša” tokom promocije dečije knjige u biblioteci a sa radošću će vas upoznati sa postavkom Moderne galerije.

Ovo je bio početak Emine rođendanske proslave tokom koje su svi gosti dobili poklon, a Ema nezaboravne uspomene u svojoj omiljenoj igraonici u kojoj je naučila sve o poznatim slikarima ali i da broji do deset na japanskom jeziku.

Ni ovaj rođendan nije protekao bez prelepe torte i pregršt lepih želja, a neke od njih su stale i na čestitke koje su mališani napravili za Emu uz pomoć Dušana Rajšića. Ovo je još jedan od načina da se Moderna galerija najmlađima predstavi kao najdivnije mesto u kome stanuje umetnost.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA