BeogradKulturaLajkovacLazarevacVesti

Internacionalna večera za maloletne migrante

U nedelju 31. oktobra, na platou ispred Rudarske česme, u organizaciji Ženskog udruženja kolubarskog okruga, uz podršku Komesarijata za izbeglice i raseljena lica i Agencije za raseljena lica Ujedinjenih nacija, održana je internacionalna večera „Mladi bez granica“ na kojoj je predstavljena kultura i nacionalna jela naroda Somalije, Irana i Avganistana, zemalja iz kojih su migranti koji borave u centru u Bogovađi, kao i zemlje domaćina Srbije.

Internacionalna večera

Multikulturalno veče na kome su predstavljene kulture i nacionalna jela naroda Somalije, Irana i Avganistana, kao i Srbije, održano je u nedelju 31. oktobra na platou ispred Rudarske česme u organizaciji udruženja ŽUKO.

Maloletni migranti bez roditeljske pratnje koji borave u prihvatnom centru u Bogovađi, prisustvovali su manifestaciji čiji je cilj bio da se smanji rasna i etnička netrpeljivost prema migrantima u globalu. Na večeri je bilo moguće degustirati nacionalna jela iz zemalja iz kojih migranti dolaze.

Projekat „Mladi bez granica“, podržao je Centar za socijalni rad „Solidarnost“, Komesarijat za izbeglice i raseljena lica Republike Srbije uz podršku Internacionalne organizacije za migracije i Evropske Unije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA