LazarevacVesti

Ispunjen plan proizvodnje uglja za prvi deo godine

Na kolubarskim ugljenokopima u prvoj polovini godine ispunjen je plan proizvodnje uglja, dok je proizvodnja otkrivke za 5,3 miliona metara kubnih veća u odnosu na isti period prošle godine.

bager

Pozitivne proizvodne rezultate u prvih šest meseci postigli su i rudari kostolačkih rudnika.

Tokom prvih šest meseci ove godine na površinskim kopovima Ogranka RB „Kolubara“ iskopano je ukupno oko 13,12 miliona tona uglja, što je na nivou plana. Od početka godine do kraja juna, na sistemima za proizvodnju otkrivke na sva četiri aktivna površinska kopa ukupno je otkopano i odloženo oko 34,73 miliona kubika otkrivke.

kop

U prvoj polovini 2018. godine realizacija proizvodnje otkrivke je veća nego u prethodnoj za 18 odsto odnosno otkopano je oko 5,3 miliona kubika više nego u istom periodu 2017. godine. Stabilna i kontinuirana proizvodnja otkrivke i uglja na kolubarskim kopovima je osnov sigurne proizvodnje električne energije u termosektoru.

Zahvaljujući požrtvovanosti i predanom radu rudara „Kolubare” u Srbiji se proizvodi svaki drugi kilovatsat električne energije za potrebe stanovništva, privrede i industrije.

Za šest meseci na kopu „Drmno“ iskopano je 4.618.408 tona uglja. U junu za široku potrošnju izdvojeno je i 14.288 tona komadnog uglja, a od početka godine ukupno 66.615 tona, što je u skladu s preuzetim obavezama prema kupcima. Ugalj se od početka godine sa kopa „Drmno“ odvozi i za potrebe termoelektrane „Morava“ u Svilajncu.

kop-tocak

Od početka 2018. godine prevezeno je 112.656 tona sitnog uglja. Proizvodnja uglja od početka godine je predvidiva, kontinuirana i u skladu s potrebama rada i angažovanja termoenergetskih kapaciteta instalisanih u „Kostolcu“.

Rudarskim sistemima za otkrivanje uglja, prema obrađenim podacima o proizvodnji otkrivke, u junu su otkopana 2.528.342, a od početka godine ukupno 16.934.454 kubna metra jalovine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA