ValjevoVesti

U pet mesnih zajednica u Valjevu proglašena vanredna situacija zbog poplava

Intenzivne padavine tokom jula pričinile su veliku materijalnu štetu u valjevskim selima Brezovice, Bačevci, Suvodanje, Rebelj i Belići. Grad Valjevo proglasio je vanrednu situaciju u tih pet sela, gde su oštećeni i lokalni putevi pa je saobraćaj otežan.

polave2

Vanredna situacija je proglašena pošto je zbog intenzivnih padavina tokom jula meseca pričinjena znatna materijalna šteta u nekoliko mesnih zajednica na teritoriji grada Valjeva.

Proglašena je vanredna situacija u naseljenim mestima: Brezovice, Bačevci, Suvodanje, Rebelj i Belići.Oštećeni su uglavnom opštinski putevi usled čega se saobraćaj odvija otežano, dok je u nekim mestima potpuno obustavljen.

polave

Saobraćaj dodatno otežava voda koja je prisutna na samom putu ali i nanosi mulja u zoni puta. Pored toga, prisutne su i rupe i kanali koji su se otvorili usled bujica vode duž trase puta.

polave

Na sednici Štaba za vanredne situacije su doneti zaključci da se za radove na otklanjanju posledica pričinjenih elementarnom nepogodom – poplavom na opštinskim putevim, angažuje „Ingrap-omni“. Ovo preduzeće će sprovesti radove na otklanjanju posledica, u skladu sa tehničkom specifikacijom koju za svaki putni pravac priprema Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu i po pojedinačnim cenama ugovorenim u postupku javne nabavke za istovrsne radove.

polave-valjevo

Na sednici Štaba za vanredne situacije ocenjeno je da se radovi na sanaciji najugroženijih putnih pravaca mogu finansirati iz stalne budžetske rezerve. Pored naseljenih mesta u kojima je proglašena vanredna situacija, znatna oštećenja pretrpela su i druga mesta kao što su Vujinovača, Veselinovac, Žabari, Prijezdić i dr. U ovim selima sanacija puteva će se izvoditi uz pomoć sredstava koja su opredeljena za redovno održavanje makadamskih puteva kako bi se doveli u zadovoljavajuće stanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA