BeogradLazarevacVesti

Istočni deo opštine Lazarevac zahvaćen nevremenom

Olujno nevreme  u noći između 6. i 7. jula pogodilo je severo – istočni deo opštine i pričinilo značajnu materijalnu štetu. Najteže su pogođene MZ Trbušnica i Kruševica, a u MZ Rudovci vodena bujica odnela je put koji vodi ka tri domaćinstva. Pet domaćinstava je ugroženo poplavama. Na lice mesta izašao je predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima, a radovi na sanaciji štete su već počeli. Tim povodom u sali predsedništva GO Lazarevac održan je štab za vanredne situacije GO Lazarevac.

Tokom nevremena koje je u noći između 6. i 7. jula pogodilo mesne zajednice Rudovci, Kruševica, Brajkovac i Trbušnica ugroženo je pet domaćinstava, pričinjena je znatna materijalna šteta na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi. Štab za vanredne situacije GO Lazarevac od ranih jutarnjih sati preuzeo je sve mere u cilju sanacije oštećenja. Tokom dana intenzivno se radilo i na sanaciji brojnih oštećenja na mreži elektro-distributivnog sistema.

Štab za vanredne situacije GO Lazarevac preduzima sve mere u cilju prevencije i zaštite od poplava u susret novim padavinama koje se prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Srbije očekuju tokom vikenda. Stanje vodotokova na teritoriji naše opštine je za sada stabilno, a najkritičnija je reka Ljig.

Zbog trenutne situacije jednog od najvećih bunara izvorišta Nepričava, koji je trenutno ugrožen neophodna je urgentna sanacija korita, kako bi se sprečile dugoročne posledice po sistem vodosnabdevanja opštine Lajkovac i Lazarevac.

Štab za vanredne situacije GO Lazarevac će tokom trajanja crvenog meteo alarma biti neprekidno na raspolaganju građanima a broj dežurnog telefona je 8126-500.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA