Izborna komisija GO Lazarevac donela odluku o nastavljanju izbornih radnji

Izborna komisija GO Lazarevac održala je sednicu na kojoj je donela rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji počev od 11. maja. Sednica je počela minutom ćutanja čime je odata počast svim preminulima tokom epidemije korona virusom.

GO Lazarevac

Sednica je održana nakon što je 10. maja predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević potpisao izmenu Odluke o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradskih opština Grada Beograda. Ovom odlukom se termin izbora, umesto 26. aprila, pomera na 21. jun.

Glasačka kutija

Izborni proces prekinut uvođenjem vanrednog stanja usled epidemije korona virusom, na teritoriji GO Lazarevac nastavlja se od danas. Predsednik Opštinske izborne komisije Dalibor Matijašević pročitao je neposredno nakon sednice saopštenje za javnost.

Dalibor Matijašević
Dalibor Matijašević

Zbog aktuelne borbe sa virusom korona doneta je odluka da osim notara i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise lista za izbore. Cilj je da se smanje nepotrebne gužve, a rok za prijavu lista je peti jun. Do sada je na teritoriji naše opštine prijavljeno četiri liste: Aleksandar Vučić – Za našu decu, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma, Zeleni Srbije, zatim Aleksandar Šapić – Pobeda za Lazarevac i  Grupa građana Lazarevac – Naša kuća – Mičan Đorđević Đokin. Opština Lazarevac ima 64 biračka mesta i preko 50 000 glasača, a konačan broj znaće se 15 dana pred izbore kada se zaključuje birački spisak.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA