Od petka prijave za 100 evra

Građani Srbije moći će od petka da se prijave za novčanu pomoć od 100 evra, a isplata će početi najkasnije 1. juna. Penzioneri i korisnici novčane socijalne pomoći novac dobijaju automatski, bez prijave. Oni koji su stariji od 65 godina, ali nisu penzioneri, moraju se prijaviti za pomoć.

Prijava će početi 15. maja i trajaće do 5. juna 2020. godine. Državljani koji nisu penzioneri, a imaju preko 65 godina, potrebno je da se prijave putem portala Uprave za trezor ili telefonski putem kontakt – centra. Neophodno je da ispunjavaju uslove propisane Uredbom, odnosno da imaju državljanstvo Republike Srbije, aktivno prebivalište u Republici Srbiji i važeću ličnu kartu.e.

penzioneri

Državljani koji su rođeni u Republici Srbiji, sa prebivalištem u Srbiji, a radili su i primaju penziju iz inostranstva takođe imaju pravo na 100 evra.

Ako državljanin nema tekući račun, ne može 100 evra da primi na tuđi račun i biće mu bez dodatnih troškova otvoren jednokratni namenski račun u banci koju je izabrao prilikom prijave.

Isplata za primaoce penzija i primaoce novčane socijalne pomoći će početi 15. maja 2020. godine, dok će
isplata za sve druge punoletne građane Republike Srbije, koji su se prethodno prijavili preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt-centra, početi najkasnije 1. juna 2020. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA