BeogradLajkovac

Izgradnja vodovodne mreže u Slovcu

Pre nekoliko dana počeli su radovi na povezivanju Oštrikovca sa Ratkovcem, za šta je opština Lajkovac izdvojila 12 miliona dinara. Nadam se da će u kasnim prolećnim mesecima meštani Slovca i Ratkovca osetiti korist tog posla i dobiti pijaću vodu sa Oštrikovca, odnosno iz akumulacije Stubo-Rovni.

Izgradnja vodovodne mreže u Slovcu

Ovo je jedan od prioriteta opštine Lajkovac koji će se rešavati i u godinama koje nam dolaze, kaže predsednik opštine Lajkovac. Vodosnabdevanje jedan je od glavnih problema ove opštine i danas smo svedoci da se trud i rad isplatio, jer se nalazimo na gradilištu dugačkom 1500 metara, kaže Živković.

Izgradnja vodovodne mreže u Slovcu
Andrija Živković

U ovoj godini odvojili smo 20 miliona dinara za nastavak tog posla i proširenje mreže na sela koja se naslanjaju na Ratkovac, Pridvoricu i Strmovo, što će se raditi po fazama – rekao je predsednik opštine Andrija Živković.

Odvojena su i sredstva za projektovanje cevovoda od Oštrikovca ka Nepričavi, nadam se da će u dogovoru sa Opštinom Ub i Kancelarijom za javna ulaganja taj projekat biti završen u toku 2018. godine.

Izgradnja vodovodne mreže u Slovcu

Boban Marković, predsdnik mesne zajednice Slovac kaže da im je izgradnja vodovoda prioritet. Do sada su se snalazli kako su znali i umeli a završetak radova očekuju s nestrpljenjem.

Izgradnja vodovodne mreže u Slovcu

Ako sve bude išlo po planu, u 2019. Lajkovac će imati i drugi izvor snabdevanja pijaćom vodom, koja će biti kvalitetnija i jeftinija od sadašnjeg, rekao je predsednik opštine Andrija Živković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA