Izlio se Onjeg u Dudovici, nema ugroženih domaćinstava

Usled obilnih padavina tokom proteklih nekoliko dana, u Mesnoj zajednici Dudovica došlo je do izlivanja reke Onjeg. Ni jedno domaćinstvo nije ugroženo, a došlo je do plavljenja useva, međutim, ova situacija neće naškoditi zasejanim kulturama.

Reka Onjeg

Poplavljeno područje je obišao predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima i tom prilikom istakao da je situacija pod kontrolom, te da je Štab za vanredne situacije u dvadesetčetvoročasovnom kontaktu i da se prati dalji razvoj situacije. Sinđelić je, pozivajući se na Republički hidrometeorološki zavod, istakao da se prestanak padavina očekuje do kraja dana pa će doći i do povlačenja vode.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Zbog velike količine padavina na gotovo celoj teritoriji Srbije, došlo je do porasta vodostaja mnogih reka. Reka Onjeg izlila se na području Mesne zajednice Dudovica i poplavila useve, ali nijedno domaćinstvo na svu sreću nije ugroženo. Poplavljeno područje obišao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima i istakao da je situacija pod kontrolom.

Sinđelić sa saradnicima

On je rekao da opština Lazarevac raspolaže sa dovoljnim brojem džakova sa peskom i mehanizacijom. Uvedena su dvadesetčetvoročasovna dežurstva, kaže Sinđelić i ističe da su reke u severnom delu opštine Lazarevac u opadanju.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić ovom prilikom najavio je da će popravka nekategorisanih puteva, koje je odnela bujica tokom proteklih nekoliko dana, početi u sredu 24. juna.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA