Izložba akademske slikarke Tamare Njunjić do 16. novembra

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je jubilarna, deseta izložba akademske slikarke Tamare Njunjić. Inspiraciju za slike i crteže koje je prikazala autorka je našla na planini Durmitor. Glavna poruka ove izložbe je apel za očuvanje prirodne sredine, istakla je mlada umetnica i dodala da su sve slike rađenje tehnikom ulje na platnu, a crteži uljanim pastelom. Zainteresovani ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju izložbu slika i crteža do 16. novembra.

Tamara Njunić, akademska slikarka održala je svoju jubilarnu desetu izložbu u Modernoj galeriji Centra za kulturu u Lazarevcu.  Slike i crteži koji se nalaze na ovoj izložbi inspirisani su planinom Durmitor. Glavna poruka slika i crteža je očuvanje prirodne sredine, izjavila je ova akademska slikarka, i dodala da su sve slike rađene tehnikom ulje na platnu, dok su crteži rađeni uljanim pastelom.

Prema rečima kustosa Moderne galerije Centra za kulturu Lazarevac, Dare Stanojević, slike ove mlade umetnice su u ekspresionističkom maniru, rukopisu koji je za nju već prepoznatljiv. Ono što je karakteristično za ove slike je da Tamarina nije narativna priča o osvojenim vrhovima i planinarskim podvizima, već je napravljen ciklus slika koji se bavi likovnim temama, likovnost dominira, rekla nam je Dara Stanojević.

Izložbu slika akademske slikarke Tamare Njunjić svi zainteresovani građani mogu da pogledaju u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac do 16. novembra. Mlada umetnica najavila je novi ciklus slika koji su inspirisani različitim vrhovima planina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA