BeogradKulturaLazarevacVesti

Izložba Aleksandra Pavlića i Nataše Janković

Novu izlagačku sezonu 2018. godine Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac započinje zajedničkom izložbom crteža i slika lazarevačkog umetnika Aleksandra Pavlića i beogradske umetnice Nataše Janković.

Cilj izložbe slika i akademskih crteža dugogodišnjih prijatelja, kolega i umetničkih saradnika, Aleksandra Pavlića i Nataše Janković, ima za cilj da prikaže njihovo dosadašnje stvaralaštvo, studijske radove, ali i dela iz njihovog najnovijeg likovnog opusa.

Izložba Aleksandra Pavlića i Nataše Janković
Nataša Janković

Uglavnom slikam pejzaže dok Aleksandar slika ljude i ikone. Radovi su nastali u periodu od 2011- 2018. godine – dodala je Nataša Janković.

Ovo je ukupno treća izložba Aleksandra Pavlića, mladog lazarevačkog umetnika, koji je svoje likovno obrazovanje počeo u radionici slikara Zorana Erića a ikonopisačko znanje stekao od protomajstora Vladimira Karanovića.

Izložba Aleksandra Pavlića i Nataše Janković
Aleksandar Pavlić

Svoje dalje umetničko obrazovanje Nataša je nastavila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je 2016. godine diplomirala na master studijama u klasi prof. Radomira Kneževića. Trenutno radi kao profesor likovne kulture u „Šestoj beogradskoj gimnaziji“. Aleksandar Pavlić je slikarsko usavršavanje nastavio na Fakultetu likovnih umetnosti, takođe u Beogradu, gde je 2017. godine diplomirao na master studijama u klasi prof. Gordana Nikolića na temu ,,Bogoslovlje u svetlosti”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA