BeogradKulturaVesti

Spomen ploča posvećena Miodragu Petroviću Čkalji

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović otkrili su u Resavskoj 84, jednom od najvećih prvaka srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da je ovo mali deo zahvalnosti koju Grad Beograd duguje Čkalji i zahvalio je Opštini Savski venac na realizaciji ove inicijative.
Miodrag Petrović Čkalja je, zajedno sa Mijom Aleksićem, obeležio našu glumu u drugoj polovini 20. veka, podsetio je Vesić, i najavio pokretanje inicijative da i neka od nagrada ponese ime po istaknutom glumcu.

Inicijativu za postavljanje spomen-table pokrenuli su stanovnici Savskog venca, tačnije Mesne zajednice „Zapadni Vračar – istakla je Irena Vujović.

Otkrivanju spomen-table u „Čkaljinom sokačetu”, koje spaja Resavsku i Ulicu kneza Miloša, prisustvovali su sin i unuka istaknutog glumca koji je poslednjih 30 godina živeo na toj adresi, kao i mnogobrojni prijatelji i poštovaoci Čkaljinog lika i dela. Tom prilikom je istaknuto da se postavljaju novi standardi, jer je Beograd grad koji se seća svojih znamenitih ljudi i svoje istorije, jer ko ne uči iz svoje istorije suočava se i sa istim greškama u budućnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA