Izložba „Bio jednom jedan laf“ gostuje u Lazarevcu na stogodišnjicu rođenja Duška Radovića

Povodom stogodišnjice od rođenja Duška Radovića, u biblioteci „Dimitrije Tucović“ otvorena je izložba „Bio jednom jedan laf“, koja prati život i stvaralaštvo velikana naše književnosti i kulture koji je poznat publici i po aforizmima koje je svakog jutra izgovarao sa vrha „Beograđanke“ a koji su kasnije objavljeni u tri knjige „Beograde dobro jutro“. Ova izložba Biblioteke grada Beograda već osam godina putuje po Srbiji i inostranstvu podsećajući na stvaralaštvo omiljenog pisca za decu i odrasle. Autorke izložbe kažu da je ovo prva postavka o našim velikanima koja se punih osam godina nije vratila u prostor Biblioteke grada Beograda gde je otvorena 2014. godine.

Izložba Bio jednom jedan laf

Postavku čine četrdesetak panoa iz različitih perioda života Duška Radovića, njegovih citata, reči njegovih kolega i prijatalja o njegovom radu. Pisao je sa lakoćom i uvek po porudžbini, kao da je bio svestan vremena koje dolazi. Uvek iskren i oštar a duhovit, bio je genijalan i jako skroman, kaže Sara Ivković Marković, jedna od autorki izložbe.

Sara Ivković Marković
Sara Ivković Marković

Da je danas živ, Radović bi svakako imao najviše pratilaca na društvenim mrežema jer je trenutno i jedan od najcitiranijih aforističara na društvenim platformama, kaže Ivković Marković.

Bio jednom jedan laf

Otvaranju izložbe u lazarevačkoj biblioteci prisustvovali su i naši najmlađi sugrađani, koji su uz interaktivno vođenje autorke Violete Đorđević uživali u postavci o našem najboljem aforističaru.

Izložba o Dušku Radoviću

Izložba o lafu Dušku Radoviću u Lazarevcu je gostovala 2017. godine u okviru Festivala humora za decu. Na zadovoljstvo svih zaposlenih u ovoj ustanovi ali i naših sugrađana, izložba gostuje u Lazarevcu na veliki jubilej, 100 godina od rođenja Duška Radovića, kaže Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović“.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Skoro četiri decenije kako nema Duška Radovića a njegovi aforizmi, pesme i priče i dalje žive. Na njima su odsrasle brojne i odrastaju nove generacije školaraca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA