Izložba “Među javom i med snom“ autorke Jasmine Ivanković biće otvorena u Čačku

Samostalna izložba Jasmine Ivanković biće postavljena  u „Domu kulture Čačak“ od ponedeljka, 05. aprila. Ljubitelji  umetnosti biće u prilici da pogledaju radove naše sugrađanke koji su nastajali od marta do decembra prethodne godine, isprava kao hobi, a potom kao vid psihoterapije.

Izlozba jasmina 1Naša Lazarevčanka biće u prilici da svoje heklane radove prikaže u „Domu kulture Čačak“. Odavno je poznato da  umetnost može biti antistres terapija,  u pandemijskim okolnostima potrebnija nego ikad.  Prvo samostalno izlaganje ručnih radova Jasmine Ivanković Lazarevčani su bili u prilici da pogledaju u galeriji „Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac. Pesma „Među javom i med snom“ Laze Kostića simbolično je uzeta za naziv ove izložbe.
jasmina 2Jasmina Ivanković, direktorka biblioteka „Dimtirije Tucović“ u Lazarevcu. Završila je Filološki fakultet u Beogradu. Tkanjem se bavi od 2000. godine. Prve korake  u svetu likovne umetnosti napravila je uz podršku Gordane Ranković i Zorana Erića. Od najrazličitijih materijala Jasmina Ivanković pravi mandale, simbol univerzuma u hinduizmu i budizmu, radialnog oblika, koji je zanimao i Junga. U svojoj recenziji Milutin Ranković, akademski vajar,  ističe da Jasminini radovi imaju primenu u svakom savremenom prostoru i da nalikuju ornamentima nošnje u  Vasojevićima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA