BeogradKulturaLazarevacVesti

Izložba “Sigma” predstavljena u Modernoj galeriji u Lazarevcu

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je zajednička izložba radova „Sigma“ Dragana Sibinovića, Dragana Jovanovića Gagca i Konstantinosa Petrovića Koste. Rad trojice umetnika, zasniva se na različitim strukturnim, formalnim i stilskim zakonitostima, ali ipak, jedni u drugima, pronalaze potvrdu načela koja se nalaze u korenu njihovih sopstvenih umetničkih namera.

Izložba “Sigma” predstavljena u Modernoj galeriji u Lazarevcu

Dva Dragana i jedan Konstatntinos različite oblike apstraktnog ekspresionizma obrađuju na slične načine. Umetnici po prvi put izlažu u lazarevačkoj Modernoj galeriji. Sigma, matematički zbir, simbol koji povezuje u ovom slučaju rad trojice umetnika, po karakteru totalno različitim a po simbolima koje slikaju dosta slični.

Izložba “Sigma” predstavljena u Modernoj galeriji u Lazarevcu

Pored ljubavi prema umetnosti, ovu trojicu umetnika vezuje i prijateljstvo, ali i teritorijalna pripadnost. Dragan Sibinović je iz Valjeva, Dragan Jovanović Gagac iz Lajkovca a najmlađi umetnik Konstantinos Petrović iz Uba.

Izložba “Sigma” predstavljena u Modernoj galeriji u Lazarevcu

Dragan Sibinović rođen je 1989. godine u Valjevu. Diplomirao na master studijama, odsek vajarstvo, klasa profesora Mrđana Bajića. Dobitnik je brojnih likovnih priznanja a izlagao je i nabrojnim izložbama u našoj zemlji.

Izložba “Sigma” predstavljena u Modernoj galeriji u Lazarevcu

Dragan Gagac Jovanović je rođen 1977. godine u Lajkovcu. Slikarstvom se bavi od 1997. godine. Od 2009. godine bavi se neobičnom slikarskom tehnikom Art-coffee, koju je sam osmislio koristeći talog od kafe za slikanje na platnu.

Pored ove neobične tehnike slika i klasičnim slikarskim tehnikama akrilik, ulje itd. Učestvovao je na više od trideset kolektivnih izložbi, a imao je i tri samostalne.

Konstantinos Kosta Petrović je rođen u Valjevu 1995 godine. Trenutno je na trećoj godini osnovnih studija Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, smer zidno slikarstvo u klasi profesora Gorana Rakića.

Svoje radove predstavio je na nekoliko samostalnih izložbi a učestvovao kao gost na više izložbi Miodraga Mila Petrovića. Dela apstraktne umetnosti ova tri umetnika, posetioci Moderne galerije moći će da pogledaju do 1. aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA