BeogradVestiZdravlje

Institut za majku i dete dobio monitor za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je, u društvu ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibora Lončara, Institut za majku i dete koji je nedavno dobio monitor za praćenje rada vitalnih organa kod novorođenčadi koja se nalazi na intenzivnoj nezi.

Institut za majku i dete

Monitor je kupljen sredstvima prikupljenim tokom manifestacije „Ulica otvorenog srca”, kada su Beograđani 1. januara još jednom pokazali svoju humanost.

Mali je istakao da je „Ulica otvorenog srca” tradicionalno humanitarnog karaktera, kao i da je ove godine novac sakupljen prodajom kopija umetničkih dela.

Institut za majku i dete
Siniša Mali

Taj monitor se sada nalazi ovde, čime smo još jednom pokazali da vodimo računa o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Svakog 1. januara početak godine se u našem gradu obeleži „Ulicom otvorenog srca” i ukoliko nastavimo ovim putem, jasno ćemo pokazati da se sistem vrednosti u našem društvu menja nabolje – rekao je Mali.

On je zahvalio direktoru Radoju Simiću jer, kako je istakao, zna da zajedno sa osobljem bolnice radi izuzetno težak i odgovoran posao. Na nama je da im omogućimo što bolje uslove za rad, naveo je Mali, a ovaj monitor će tome sigurno doprineti.

Institut za majku i dete

Ovo je još jedan način da ispunimo obećanje koje smo dali građanima, a to je da primarna i sekundarna zdravstvena zaštita budu na još većem nivou – dodao je Mali.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da današnji događaj pokazuje da manifestacija „Ulica otvorenog srca” živi i posle 1. januara.

Kupovinom dodatnih monitora obezbedićemo da aparati mogu da prelaze zajedno sa decom sa intenzivne nege na poluintenzivnu. Dogovorili smo se da unapredimo magnetnu rezonancu koja se nalazi na institutu i tako mogućnosti tog važnog aparata podignemo na najviši nivo – rekao je Lončar.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA