KulturaLazarevacValjevo

Izložba slika Srećka Zdravkovića u Modernoj galeriji do 25. avgusta

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba slika i crteža Srećka Zdravkovića. Na izložbi je prikazan izbor iz dosadašnjeg bogatog likovnog stvaralaštva umetnika, slike, crteži i akvareli. Izložba će moći da se pogleda tokom individualnih poseta do srede 25. avgusta.

Radovi Srećka Zdravkovića

Ovaj umetnik upoznat je sa lazarevačkom publikom i već je u više navrata izlagao kako u Lazarevcu tako i u Rudovcima, u sklopu likovne kolonije u ovoj mesnoj zajednici. Srećko Zdravković ima do sada preko 60 samostalnih i više od 400 zajedničkih izložbi. Posetiocima Moderne galerije ovaj umetnik se predstavio delima iz dosadašnjeg bogatog stvaralaštva.

Moderna galerija Lazarevac

Nezaobilazna tema u poslednjih šest meseci je pandemija koronavirusa. Svoje viđenje situacije u kojoj se našlo naše društvo izneo je i Srećko Zdravković.

Srećko Zdravković
Srećko Zdravković

Srećko Zdravković rođen je u Donjem Dušniku, podno Suve planine. Likovnu akademiju završio je 1986. godine u Novom Sadu, a član Udruženja likovnih umetnika Srbije postao je godinu dana ranije. Izložba će moći da se pogleda tokom individualnih poseta do srede 25. avgusta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA