Pripreme za novu školsku godinu

Centralna tema na sastanku Aktiva direktora škola opštine Lazarevac,  bila je vezana za organizaciju nastave u novoj školskoj godini. Ucilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa predviđeno je da učenici dnevno imaju najviše 4 časa. Trajanje časova je ograničeno na 30 minuta, a broj učenika na 15 po grupi. Do prvog septembra roditelji će morati da se izjasne da li će njihovo dete pohađati nastavu u školi ili online.

Stepojevac 1 Za učenike osnovnih i srednjih škola po svemu sudeći nastava više neće biti ista. Virus koji je promenio ceo svet, uticao je i na obrazovni proces. Pravi ispit za škole ali i roditelje biće 1. septembar. U susret novoj školskoj godini Aktiv direktora škola opštine Lazarevac održao je sastanak. Kako je odredilo Ministarstvo prosvete ali i krizni štab, nova školska godina će početi po striktnim pravilima u cilju zaštite zdravlja najmlađih, članova njihovih porodica i zaposlenih u školi. Časovi će trajati po trideset minuta, u dnevnom rasporedu biće planirano maksimalno četiri časa, a maksimalan broj učenika u učionici biće 15.

Stepojevac 2Početak školske godine i ovoga puta imaće poseban značaj za učenike prvog i petog razreda. Aktuelna situacija će svakako uticati i na njihov period prilagođavanja na nove školske obaveze. Poseban problem za matične škole biće organizacija nastave u odeljenjima koja imaju preko 30 učenika, dok kod područnih odeljenja značajnijih promena neće biti. Prosečan broj đaka u područnim odeljenjima je oko deset.

Stepojevac 3Mali maturanti koji iz opravdanih razloga nisu polagali završni ispit to mogu uraditi od 18. do 20. avgusta u drugom upisnom roku. Sednica Aktiva direktora škola opštine Lazarevac održana je u trpezariji OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ u Stepojevcu kako bi se ispoštovale sve propisane mere. Distanca, maske i dezinfekcija bili su obavezni i tokom ovog sastanka.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA