Izložba „Smak 50“ u utorak 07. juna u lazarevačkoj Biblioteci

Retrospektivna izložba i tribina arhivske građe grupe „Smak“ biće otvorena u utorak 07. juna u 19 časova u lazarevačkoj Biblioteci. Autor izložbe je Ksenija Đerković, ćerka Slobodana Stojanovića Kepe, bunjara legendarnog benda. Moderator tribine biće Petar Janjatović, rok kritičar a bend će predstavljati Jovan Pantić, aktuelni pevač grupe „Smak“. Izložbu i tribinu organizuje udruženje „Nešto lepo i korisno“.

Smak

Izložba „Smak 50” nakon gostovanja u kragujevačkom Domu omladine u kojem je grupa počela, delo je Ksenije Đerković, osnivača Udruženja „Smakovci” i ćerke legenardnog bubnjara Kepe, gostovaće u lazarevačkoj Biblioteci. Izložbu čine instrumenti članova benda, isečci iz novina, uspomene sa koncerata i gostovanja benda koji je ostavio veliki pečat u rok muzici na nekadašnjoj jugoslvenskoj sceni.

Smak

Nakon izložbe u biblioteci, udruženje „Nešto lepo i korisno“ 14. juna u holu Centra za kulturu Lazarevac organizuju izložbu „Mumija“.

Za 20. jun naši sugrađani planirali su promociju knjige „Pisma jednoj steni“ Nenada Radojičića. Autor je u formi pisma ostavio svojim potomcima recepet za očuvanje porodičnih vrednosti i tradicionalnog nasleđa jednog Šuamdinca kao i svoje poglede na svet.

Udruženje priprema i predstavu za starije učenike, pa će u narednom periodu za njih biti organizovana interaktivna predstava na temu vršnjačkog nasilja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA