KulturaLazarevacModaStilVesti

Izložba Sonje Kotorčević povodom Dana pozorišta

Izložba skica pozorišnog kostima predstava Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra, otvorena je povodom Dana pozorišta 13. Februara u galeriji Simonida Centra za kulturu Lazarevac.

Kostimi skica preci

Autorka izložbe je kostimografkinja Puls teatra Sonja Kotorčević.  Prikazane su skice za kostime svih predstava ovog pozorišta tokom 2019. godine. Izložba će trajati do 18. februara.Prvo prigradsko pozorište „Puls teatar“ obeležava jedanaest godina od osnivanja. Skupština Gradske opštine Lazarevac osnovala je Prvo prigradsko pozorište  13. februara 2009. godine što je bio samo još jedan korak u radu Puls teatra.

Kostimi Kiri i Klodel

U timu profesionalnih i talentovanih ljudi, među osnivačima Puls teatra bila je i kostimografkinja Sonja Kotorčević.  Ova mlada lazarevčanka diplomirala je na  Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu,odsek kostim, u klasi profesora Ljiljane Žegarac, a od 2001. godine njeni kostimi su neizostavni deo  predstava  Puls teatra.

Kostimi Daire i pegla

Stariji poklonici pozorišta u Lazarevcu još uvek pamte efektne kostime u predstavi San letnje noći i čuveni kostim ‘’Hasanaginice’’ u istoimenoj predstavi. Sonja Kotorčević  je svoj prepoznatljiv autorski pečat kroz svedene ali efektne  linije kostima ostavila i u predstavama postavljenim tokom 2019. godine .
U okviru izložbe prikazana su finalna kostimografska rešenja, dok Sonja Kotorčević podseća da ceo process izrade kostima prolazi kroz različite kompleksne faze. Ovogodišnja izložba će biti otvorena do 18. februara u Galeriji Simonida.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA