BeogradLazarevacVesti

Produžen raspust do 24. februara

Raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji biće produžen do 24. februara na celoj teritoriji Srbije.

Vokina škola

Odluku je donelo Ministarstvo prosvete nakon konsultacija sa Institutom za javno zdravlje Batut, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju. Raspust će po rečima predsednice Aktiva direktora svih škola na teritoriji opštine Lazarevac, Verice Anđelić biti produžen do petka 21. februara, a prvi nastavni dan je ponedeljak, 24. februar.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Reč je o četiri nastavna dana, a kako će biti nadoknađeni Ministarstvo će odlučiti naknadno. Predškolske grupe koje su pri zgradama osnovnih škola takođe neće raditi do 24. februara, dok ostale predškolske ustanove neće prekidati rad.

Nakon konsultacija sa Institutom za javno zdravlje Batut, Ministarstvo zdravlja dalo je preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust, a ovo ministarstvo donelo je i definitivnu odluku da se raspust produži za sedam dana. Preporuka Ministarstva zdravlja o produženju raspusta je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa, jer je u Beogradu prijavljena epidemija gripa.

skola

S obzirom da je reč o samo četiri radna dana izgubljeni časovi biće nadoknađeni po uobičajenoj proceduri. Škole će biti zatvorene do 24. februara isto toliko neće raditi ni pripremne gupe pri školama.  Kako smo nezvanično saznali prekida rada, niti skraćena radnog vremena, neće biti u vrtićkim i predškolskim grupama koje se nalaze u objektima predškolske ustanove ‘’Rakila Kotarov Vuka’’.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA