BeogradLazarevacVesti

Izložba „Veliki beogradski zemljotres 22.03.1922. – Osvrt na prošlost i pripreme za budućnost“

U Centru za kulturu otvorena je izložba “Veliki beogradski zemljotres – 22. 03.1922. godine – Osvrt na prošlost i pripreme za budućnost” u organizaciji Srpskog udruženja za zemljotresno inženjerstvo. Na izložbi je govorio geolog Ivan Karić, i izneo zanimljive podatke o ovom najvećem zabeleženom zemljotresu koji se dogodio kod nas, pre tačno 100 godina, upravo u Lazarevcu.

Nesvakidašnja izložba “Veliki beogradski zemljotres 22. 03.1922. godine – Osvrt na prošlost i pripreme za budućnost”,  u organizaciji Srpskog udruženja za zemljotresno inženjerstvo, održana je u Centru za kulturu Lazarevac. Tema izložbe bila je najveći do sada zabeleženi zemljotres magnitude 6 stepeni čiji je epicentar bio u okolini Lazarevca, a koji se u tadašnjim medijima nazivao Veliki beogradski zemljotres.

Predsednica Srpskog udruženja za zemljotresno inženjerstvo Svetlana Nikolić Brzev iznela je ovom prilikom zanimljive podatke o ovom događaju koji je zaokupio tadašnju javnost.

Srpsko udruženje za zemljotresno inženjerstvo je nevladino, neprofitno udruženje koje okuplja oko sebe građevinske inženjere, geologe, seizmologe, arhitekte i sve ostale koji su zainteresovani za zemljotrese i njihove posledice, kao i za podizanje nivoa svesti i znanja iz ove oblasti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA