BeogradIZBORI 2023LazarevacVesti

Socijalisti o položaju penzionera

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Lazarevac organizovao je u galeriji „Savremenici“ predizborni skup posvećen najstarijim sugrađanima na kojem je govorio predsednik Saveza penzionera Srbije i kandidat za narodnog poslanika Andreja Savić. On je istakao da je program Socijalističke partije Srbije, kada je reč o građanima starijim od 65 godina, najkompatibilniji sa opštim interesima penzionerske populacije i pozvao građane da na aprilskim izborima svoje poverenje daju ovoj koaliciji.

U galeriji „Savremenici“ održan je predizborbi skup u organizaciji Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Lazarevac na kojem je govorio predsednik Saveza penzionera Srbije i kandidat za narodnog poslanika Andreja Savić. On je istakao da se program Socijalističke partije najviše podudara sa najvitalnijim interesima penzionera u našoj zemlji.

Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije
Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije

Prema Savićevim rečima, plan je da u narednom periodu bar 60 odsto najstarijih sugrađana prima penziju koja je iznad republičkog proseka.

Cilj za koji se Socijalistička partija Srbije sa svojim koalicionim partnerima zalaže jeste unapređenje društvenog standarda penzionera.

Savić kaže da u našoj zemlji ima oko 150 000 građana koji imaju više od 65 godina, a koji nisu ostvarili penziju. Socijalisti će se zalagati da se iz budžeta obezbedi određena vrsta socijalne pomoći za te građane, rekao je Savić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA