BeogradLazarevacVesti

Izložbom „Ratni zarobljenici sela Stepojevac“ završeni Dani Lazarevca

U holu OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Stepojevcu, otvorena je izložba „Ratni zarobljenici sela Stepojevac u periodu od 1941-1945. godine“ autorke Milene Mićić Glavonjić, rođena Stepojevčanka, koja radi u državnom Arhivu Srbije kao arheograf. Ovo je samo deo velikog projekta koji će se odvijati u organizaciji biblioteke „Dimitrije Tucović“, a koji se tiče istraživanja prošlosti i istorije ovog kraja. Izložba je organizovana u okviru manifestacije „Dani Lazarevca“ a biće predstavljena i u Lazarevcu u septembru.

Autorka izložbe Milena Mićić Glavonjić ističe kako je tokom realizacije projekta prikupljanja fotografija iz privatnih arhiva meštana Stepojevca imala i dodatnu otežavajuću okolnost zbog pandemije koronavirusa. Zahvalila je svima koji su ustupili svoje fotografije i učestvovali u otkrivanju malog poznatog dela istorije ovog kraja.

Manifestacije „Dani Lazarevca“ organizuje se u čast 132. godišnjice otkad je Lazarevac dobio ovo ime, a obeležava se nizom događaja u kojima učestvuju i građani, izjavio je ovom prilikom član Veća Nikola Marinković.

Škola u Stepojevcu imala je posebno zadovoljstvo da bude domaćin izložbe Milene Mićić Glavonjić koja je tekođe bila i đak stepojevačke škole, ističe Verica Anđelić, direktorka OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Stepojevca.

Ovom izložbom završeni su „Dani Lazarevca“ koji su bili izuzetno posećeni, pa se sa zadovoljstvom može konstatovati da su protekli uspešno i sa velikim brojem kulturnih i sportskih manifestacija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA