KulturaLazarevacObrazovanjeVesti

Ježeva kućica u Modernoj galeriji

Akademski vajar Dušan Rajšić organizovao je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac za decu predškolskog uzrasta novu edukativnu radionicu pod nazivom „Ježeva kućica“. Umetnik je, inspirisan knjigom Branka Ćopića, koja je obavezna školska lektira za prvi razred, na slikovit način mališanima predstavio život malog ježa, ćudljivog usamljenika sa bodljama.

Radionica u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održana je još jedna u nizu edukativnih radionica za decu predškolskog uzrasta, pod nazivom „Ježeva kućica“. Akademski vajar Dušan Rajšić inspirisan istoimenim delom Branka Ćopića, mališanima je želeo da predstavi malog ćudljivog ježa, i na taj način ih upozna sa ovom knjigom, koja je obavezna školska lektira za učenike prvog razreda.

Radionica u Modernoj galeriji

Mališani su zajedno sa umetnikom pravili ježa od gline i plastičnih kašičica, bojili bojanku i ježa u 3D formatu.

Deca su na ovaj način saznala ponešto i o piscu Branku Ćopiću, koji je svojim pričama punim simbola, ostavio veliki trag na mnoge generacije, a njegove knjige deca i dan danas rado čitaju.

Radionica u Modernoj galeriji

Predškolci su sa radionice otišli puni utisaka i poklona, što je jasan znak da će se u galeriju rado vratiti, sa nekim novim idejama i poučnim pričama, koje će sa akademskim vajarom Dušanom Rajšićem realizovati.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA