Izveden mjuzikl „Bolivud“ Narodnog pozorišta

Na sceni Centra za kulturu Lazarevac izveden je prvi mjuzikl Narodnog pozorišta iz Beograda „Bolivud“. Predstava se na duhovit način bavi Srbijom danas iz perspektive radnika u kulturi. Glumci su na maestralan način, o dolasku Bolivuda u naše krajeve, ispričali priču o svima nama i na šta smo sve spremni kada nam se nudi bolja budućnost. Ovo je, inače, prvi mjuzikl Narodnog pozorišta. Odnosno, prvi put da Nacionalni teatar u svojoj 150-godišnjoj istoriji ima na repertoaru taj scenski žanr.

Mjuzikl “Bolivud” je napisala i režirala Maja Pelević, jedna od najznačajnijih dramskih spisateljica mlađe generacije, dok je za muziku bila zadužena Anja Đorđević. Ova predstava govori o glumcima sa naših prostora kojima je obećan dolazak bolivudskog producenta. Oni se nadaju da sa producentom dolaze i velike količine novca kako bi glumci uradili komad kakav su želeli.

“Bolivud” je prvi mjuzikl Narodnog pozorišta koji se izvodi za 150 godina postojanja ove kulturne ustanove. Glumci do sada nisu imali priliku da igraju ovaj žanr ali su se odlično snašli u svojim novim ulogama i uspešno ga izvode od sredine prošle godine.

U glumačkoj ekipi su, pored Miloša Đorđevića, Jelena Đokić, Danijela Ugrenović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić i Bojana Đurašković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA