Šireći krugove prijateljstva OŠ „Dule Karaklajić“ ugostila ambasadora Egipta

U okviru manifestacije “Oktobarsko zvnonce“ učenici i nastavnici Osnovne škole „Dule Karaklajić“ obeležavaju dan škole. Po tradiciji organizovana je priredba “Krugovi prijateljstva“ u kojoj je predstavljen Egipat. Tim povodom školu je posetio ambasador Egipta u Srbiji Amr Aljowaily.

Šireći svoje krugove prijateljstva OŠ “Dule Karaklajić“ ovoga puta ugostila je ambasadora Egipta. U holu škole dobrodošlicu su mu poželeli učenici koji pohađaju folklornu sekciju spletom tradicionalnih igara iz Srbije, a ambasador je zatim obišao izložbu posvećenu Egiptu. Tokom predstave koja je u celosti izvedena na engleskom jeziku učenici su predstavili običaje, muziku i istoriju ove zemlje. Ambasador Egipta u Srbiji istakao je značaj ove saradnje i izrazio zahvalnost lazarevačkoj školi na ukazanom gostoprimstvu.

Amr Aljowaily, ambasador Egipta
Amr Aljowaily, ambasador Egipta

Ovakav vid saradnje je od ogromnog značaja. Egipat i Srbija imaju veoma dobro i blisko prijateljstvo, ono se temelji na dugoj tradiciji, od kada su uspostavljeni diplomatski odnosi. Dakle imaju veoma jaku i blisku istoriju, ali kada vidimo ovu decu ubeđeni smo da je pred nama i budućnost koja obećava. Posebno bi želeo da se zahvalim direktoru škole zbog inicijative na ovakvoj saradnji i na pozivu da posetimo školu. Imali smo kratko razgledanje izložbe o Egiptu koju su pripremila deca i moram da kažem da je veoma detaljno i raznoliko. Zapravo bio sam veoma počastvovan i iznenađen kada mi je direktor rekao da su program pripremila deca uzrasta od 7 do 14 godina – naglasio je ambasador Egipta.

Osnovna škola „Dule Karaklajić“ uspešno postoji i radi 53 godine. Direktor škole Miroslav Davidović je izrazio zadovoljstvo što je škola ove godine ugostila Egipat, zemlju impresivne istorije.

I ove godine tokom celog oktobra organizovani su brojni programi koji su imali za cilj da predstave sve aktivnosti učenika, afirmišu njihove uspehe i nagrade njihov talenat i znanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA