BeogradLajkovacVesti

Javne rasprave u opštini Lajkovac

Javna rasprava o nacrtima dokumenata koje će do kraja godine razmatrati Skupština opštine Lajkovac održana je u velikoj sali Gradske kuće.

Pored javne rasprave o nacrtu budžeta za narednu godinu, održane su javne rasprave i o Programu uređivanja građevinskog zemljista opstine Lajkovac, Odluke o lokalnim komunalnim taksama i naplati javnih prihoda i Odluke o opštinskim administrativnim taksama.

Budžet opštine Lajkovac za narednu godinu biće u nešto manjem obimu nego tekuće. Okvir budžeta je milijardu 270 miliona dinara. Po rečima rukovodioca Odeljenja za budžet i finansije Tatijane Panić prihodi su u najvećoj meri uvećani za procenat projektovanog rasta bruto društvenog proizvoda za 6,4 posto i komunalne i administrativne takse za tri procenta projektovanog rasta inflacije u narednoj godini.

Najveći deo rashoda planiran na nivou rashoda iz prošle godine. Ekonomska cena boravka dece u vrtiću se povećava za 20 posto. – izjavila je Tatijana Panić.

Veća sredstva u ovogodišnjem budžetu biće izdvojena za stipendiranje najboljih učenika i studenata, planiran je i završetak kapitalnih projekata kao što su dogradnja predškolske ustanove i završetak bazena.

Planirane su i investicije zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja na rekonstrukciji Srednje škole kao i dela osnovne škole “Mile Dubljević“ u Bajevcu, fiskulturne sale u Jabučju i za izgradnju kotlarnice na biomasu koja će povezivati sve objekte socijalne infrastrukture vrtić, dom zdravlja, srednju i osnovnu školu, bazen i sportsku halu. Novi je projekat i sufinansiranja stambenog održavanja spoljnog izgleda zgrada na osnovu zakona o stanovanju.

Pokrenuta je i inicijativa sa nadležnim republičkim institucijama za početak projekta izgradnje obilaznice oko Lajkovca, a potpisivanje sporazuma se očekuje tokom godine. Rukovodstvo opštine Lajkovac potpisalo je i Aneks 3 sporazuma sa JP EPS, odnosno RB „Kolubara“, oko preseljenja objekata u Mesnim zajednicama Skobalj i Mali Borak u iznosu od 50 miliona dinara.

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA