BeogradLazarevacVesti

Lazarevac najhumanija opština

Na svečanom novogodišnjem prijemu koji tradicionalno organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije, dodeljenja su priznanja najuspešnijim sredinama u oblasti dobrovoljnog davanja krvi u 2017. godini. Zlatna plaketa za najhumaniju opštinu pripala je Lazarevcu a u Starom dvoru na prijemu svečano je uručena Katarini Marković, članu Veća GO Lazarevac i Zoranu Gavriloviću iz Crvenog krsta.

Lazarevac najhumanija opština

Zoran Gavrilović iz lazarevačkog Crvenog krsta zahvalio se dobrovoljnim davaocima i pozvao ih da i dalje neguju kulturu i budu požrtvovani kao i do sada a priznanje je samo kruna rada i dobrih dela Lazarevčana.

Zoran Gavrilović
Zoran Gavrilović

Ovo je trenutak da se zahvalimo svim dobrovoljnim davaocima krvi sa teritorije opštine Lazarevac. Ovo je još jedno od brojnih priznanja koje smo primili. Pored ovih priznanja koje inače Crveni krst i opština Lazarevac prima iz oblasti dobrovoljnog davanja krvi, dobijamo redovno i priznanja iz Crvenog krsta Beograda i Crvenog krsta Srbije. To je priznanje za najhumaniju sredinu, najveće prizanje na tom nivou. – izjavio je Gavrilović.

U ime opštine, članica Veća Katarina Marković, zahvalila je svojim sugrđanima na požrtvovanju i humanosti i pozvala ih da nastave i dalje se u što većem broju odazivaju akcijama koje Crveni krst i Institut za transfuziologiju bude organizovao.

Zlatna plaketa za najhumaniju opštinu u ovoj godini pripala je upravo Lazarevcu jer je po broju davaoca krvi drugi grad u Srbiji. Pred sam kraj godin, 27. decembra, Lazarevčani će imati priliku da još jednom donoraju krv i opravdaju priznanje koje im je uručeno. Akcije će biti organozovana u lazarevačkom Centru za kulturu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA