AranđelovacBeogradLajkovacLazarevacMladenovacVesti

Javni uvid povodom izrade prostornog plana državnog puta „Vožd Karađorđe“ od 18. marta u GO Lazarevac

Javni uvid povodom izrade prostornog plana državnog puta „Vožd Karađorđe“, održaće se od 18. marta do 16. aprila u Odeljenju za urbanizam GO Lazarevac. U Domu kulture u Aranđelovcu 27. marta biće održana Javna prezentacija prostornog plana a 24. aprila očekuje se usvajanje plana za izgradnju brze saobraćajnice „Vožd Karađorđe“. Ova trasa kroz teritoriju GO Lazarevac prolazi u dužini od 22 kilometra a petljom u Čibutkovici, Lazarevčani će dobiti mogućnost uključenja na auto-put „Miloš Veliki“, kaže predsednik opštine Bojan Stević i poziva sugrađane da u GO Lazarevac pogledaju prostorni plan.

Trasa saobraćajniće Vožd Karađorđe

Javni Uvid povodom izrade prostornog plana za projekat izgradnje brze saobraćajniće „Vožd Karađorđe“ biće održan od 18. marta do 16. aprila u Odeljenju za urbanizam GO Lazarevac. Javna prezentacija prostornog plana održaže se  27. marta u Domu kulture u Aranđelovcu. Očekuje se da će usvajanje plana za izgradnju ove važne saobraćajnice biti zakazano za 24. april. Sa dužinom od 22 kilometra, trasa brze saobraćajnice „Vožd Karađorđe“ prolazi kroz teritoriju Gradske opštine Lazarevac, nudeći stanovnicima mogućnost uključenja na auto-put „Miloš Veliki“ preko petlje u Čibutkovici. Predsednik opštine Bojan Stević pozvao je sugrađane da pogledaju prostorni plan.

Bojan Stević

Na teritoriji GO Lazarevac, brza saobraćajnica „Vožd Karađorđe“ prolaziće kroz šest mesnih zajednica: Čibutkovicu, Trbušnicu, Kruševicu, Barzilovicu, Brajkovac i Dudovicu a na trasi će biti izgrađeno ukupno 26 mostova, tunel u dužini od 850 metara u Trbušnici, jedno odmaralište i jedno parkiralište, kaže Stević.

Na trasi ove brze saobračajnice kroz Lazarevac biće izgrađene tri petlje a „Vožd Karađorđe“ spojiće koridor 10 i koridor 11, tačnije sve opštine u Šumadiji, i pružiti priliku za ekonomski razvoj ali i turističke potencijale sa kojima raspolaže naša opština, dodaje predsednik opštine.

Karta trase budućeg puta Vožd Karađorđe

Očekuje se da će izgradnja brze saobraćajnice „Vožd Karađorđe“ doneti značajne beneficije za lokalnu zajednicu, te se sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj ovog infrastrukturnog projekta a usvajanje prostornog plana planirano je za 24. april.

image_pdfKreiraj PDF dokument

3 thoughts on “Javni uvid povodom izrade prostornog plana državnog puta „Vožd Karađorđe“ od 18. marta u GO Lazarevac

 • To se za gradi zbog Ria Tinta ne zbog Lazarevcana.

  Reply
 • Pa za Lazarevčane je ruku na srce bliže da se uključe kod Lajkovca…

  5
  1
  Reply
  • To se za gradi zbog Ria Tinta ne zbog Lazarevcana.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA