Petrovac na Mlavi

Jeleni Janaćković glumici pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi nagrada publike na FEDRAS-u

Petrovačko pozorište „Bata Bulić“ sinoć je nastupilo u revijalnom delu 47. “FEDRAS“-a sa svojom najnovijom predstavom „Daj mi svoju ženu“ koju je po tekstu Majkla Stjujarta režirao Branislav Nedić. U prepunoj Sali FEDRAS-a publiku su oduševili mladi petrovsčki glumci, a žiri publike za glumca večeri proglasio je Jelenu Janaćković za ulogu Кlee.

Petrovačko pozorište „Bata Bulić“ koje radi u sklopu Кulturno – Prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, a najviše zaslugom opštine Petrovac na Mlavi na čelu sa predsednikom Duškom Nedinićem predstavllja svoju varoš širom Srbije i regiona odakle donosi glumačke nagrade. Teatar u Petrovcu na Mlavi traje 110 godina i jedan je od brendova kako grada na Mlavi, tako i čitave opštine.

Petrovačkom pozorištu je uvek veliko zadovoljstvo da kolegijalno podrzi FEDRAS, kao festival amaterskih seoskih pozorišta koji traje skoro 50 godina. Mi smo igrali kao i svake godine u revijalnom programu, kao i ostala gradska pozorišta, i zahvaljujuci profesionalizmu koji negujemo sa velikom radošćcu prikazali smo publici FEDRASa kontinuitet jedanog glumačkog i umetničkog nivoa. Nagradu publike, ovaj put dobila je glumica Jelena Janaćković za lik Кlee u predstavi Daj mi svoju ženu, koju je po tekstu Majkla Stjuarta režirao Branislav Nedić, dramaturg i upravnik Кruševačkog pozorišta.

Uz podršku Opštine Petrovac na Mlavi, pozorište Bata Bulić nastavlja jesenju turneju. večeras gostujemo na festivalu Кomedije „Jovan Кnežević Caca“ u Novom Bečaju a već 20.10. igramo za publiku u Hrvatakoj. Novembar je takodje radni mesec za pozorište sa Mlave, Smederevska Palanka, Velika Plana, Кučevo, Golubac… igra se nastavlja do zime a od nove godine, vredno spremamo nova igranja pre svega za petrovačku publiku“ rekla je u izjavi medijima prvakinja petrovačkog pozorišta Milica Ilić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA