Miroslav Živadinović član pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi najbolji glumac festivala u Bogatiću

Ljubitelji teatra uživali su prethodnih osam noći u pozorišnoj magiji na daskama scene u Bogatiću. Pozorišni „Dani Miliivoje Martinović-Martin“ završeni su sinoć predstavom „Iskušenje“ Scene Maska i Šabačkog pozorišta, u režiji Ivana Tomaševića. Šabački dvojac izveo je ovaj komad u čast nagrađenih na ovogodišnjoj smotri.

Publika u Bogatiću od prošlog ponedeljka uživala je u sedam predstava amaterskih pozorišta iz Beočina, Petrovca na Mlavi, Loznice, Jagodine, Šapca, Batajnice, kao i predstavi studenata glume Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Iz večeri u veče tročlani žiri u sastavu Aleksandar Volić, Ivana Terzić i Dragan Jovičić-Jović birao je glumce večeri u gostujućim predstavama. Četvrtu godinu za redom na smotri se na završnoj večeri proglašavaju najbolja glavna i epizodna ostvarenja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Od ove godine ustanovljene su i dve nove nagrade, za najboljeg mladog glumca i nagrada „Zoran Đonlić“, za afirmaciju dramskog amaterizma.

Glumcu predstave „Mi čekamo bebu“, pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi, Miroslavu Živadinoviću, pripala je nagrada za glavnu mušku ulogu festivala, dok je u ženskoj konkurenciji odabrana Mirjana Zeljković u ulozi Emilije, u predstavi „Prljav veš“ PAB „Sklonište u teatru“ Batajnica. Jednoglasnom odlukom žirija laureat za mušku epizodnu ulogu festivala poneo je Dragan Bunjevac u ulozi Кasanja, u predstavi „Idem u lov“, Gradskog pozorišta Jagodina, a u nominaciji tri glumice, ženska epizodna uloga dodeljena je Oliveri Guconić, za ulogu u predstavi „Hotel San“, Scene Maska Šabac. U nominaciji za najboljeg mladog glumca našla su se tri imena, a prvo priznanje sa festivala Martinovi dani poneo je Uroš Stević iz Loznice.Ovo je još jedan dokaz da petrovačko pozorište „Bata Bulić“ spada u sam vrh amaterskih pozorišta u Srbije jer na gotovo svakom festivalu nagrada za najbolj glumačka ostvarenja idu u Petrovac na Mlavi.

Ove godine, jednoglasnom odlukom žirija, prvi put je dodeljena specijalna nagrada za najbolji glumački ansambl pozorišnih dana, Gradskom pozorištu Jagodina, u predstavi „Idem u lov“.

Sala Кulturno-obrazovnog centra u Bogatiću proteklih večeri bila je ispunjena do poslednjeg mesta pravom pozorišnom publikom, koja je aplauzima iznova nagrađivala najbolja ostvarenja pozorišnog amaterizma tekuće godine u našoj zemlji

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA