BeogradKulturaLazarevacObrazovanjeVestiZabavaZanimljivosti

Jesenji karneval predškolaca u centru Lazarevca

Predškolska ustanova „Rakila Kotarov Vuka“ organizovala je, nakon dvogodišnje pauze, tradicionalni, četvrti Jesenji karneval na platou kod Rudarske česme.  Defile predškolaca je održan kroz glavnu lazarevačku ulicu, a učestvovalo je 13 vaspitnih grupa. Gosti karnevala bili su Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ i štulaši iz Novog Sada. Karneval je bio humanitarnog karaktera, jer su prikupljana sredstva za lečenje Koste Leševića, a roditelji predškolacqa su učestvovali i u kampanji „Čep za hendikep“, za kupovinu ortopedskih pomagala.

Jesenji karneval u Lazarevcu

Nakon dvogodišnje pauze, Predškolska ustanova „Rakila Kotarov Vuka“ organizovala je četvrti Jesenji karneval na platou kod Rudarske česme. Defile predškolaca sa zanimljivim kostimima sa motivima jeseni prošao je kroz glavnu lazarevačku ulicu, a učestvovalo je 13 vrtićkih grupa. Gosti karnevala bili su Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ i štulaši iz Novog Sada.

Manifestacija je imala humanitarni karakter jer su prikupljana novčana sredstva za lečenje sugrađanina Koste Leševića, a roditelji predškolaca su prikupljali i plastične čepove, u sklopu kampanje „Čep za hendikep“.

U ime kolega, roditeljima, deci, opštini Lazarevac i ostalim institucijama, na pomoći pri organizaciji karnevala zahvalila se vaspitačica Nataša Pavlović.

Sve učesnike karnevala i posetioce, u ime Gradske opštine Lazarevac pozdravio je predsednik Bojan Stević. Izrazio je zadovoljstvo što je nakon dvogodišnje pauze nastavljen Jesenji karneval u našem gradu.

Ideja za Jesenji karneval potekla je od strane vaspitačica iz objekta „Palčica“ iz Barzilovice, Nataše Pavlović i Marije Ivković 2017. godine. Karneval je u međuvremenu postao tradicionalna manifestacija u kojoj iz godine u godinu učestvuje sve veći broj predškolaca i njihovih roditelja i vaspitača.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA