BeogradLazarevacVesti

Jesenji karneval u organizaciji „PU Rakila Kotarov Vuka“ peti put u Lazarevcu

Predškolska ustanova „Rakila Kotarov Vuka“ organizovala je peti Jesenji karneval na platou kod Rudarske česme. Defile predškolaca je održan kroz glavnu lazarevačku ulicu, a učestvovalo je 16 vaspitnih grupa. Gosti karnevala bili su vrtići iz Uba i Lajkovca i ansambl „Kolubarac“ sa mlađim grupama. Pored karnevala i plesnih tačaka, ove godine bili su organizovani i prodajni štandovi na kojima su deca iz vrtića sa svojim vaspitačicama prodala rukotvorine i hranu kako bi prikupili novac za nabavku didaktičkoh materijala.

Vrtić Bubamara

Predškolska ustanova „Rakila Kotarov Vuka“ organizovala je peti Jesenji karneval na platou kod Rudarske česme. Ovaj događaj okupio je brojne predškolce iz različitih vaspitnih grupa, njih ukupno 16, koji su zajedno učestvovali u šarenom defileu duž glavne lazarevačke ulice. Jesenji karneval nije bio rezervisan samo za lokalne mališane. U gostima su nam bili i vrtići iz Uba i Lajkovca, čime je ovaj događaj postao prava prilika za razmenu iskustava i stvaranje dragocenih prijateljstava među najmlađima.

Pored toga, karnevalu se pridružio i ansambl „Kolubarac“. Ideja za Jesenji karneval potekla je od strane vaspitačica iz objekta „Palčica“ iz Barzilovice, Nataše Pavlović i Marije Ivković 2017. godine. Karneval je u međuvremenu postao tradicionalna manifestacija u kojoj iz godine u godinu učestvuje sve veći broj predškolaca i njihovih roditelja i vaspitača.

Vaspitačice PU Rakila Kotarov Vuka

Ove godine, Jesenji karneval je ponudio nešto novo i posebno interesantno. Pored šarenih kostima, veselih pesama i plesnih tačaka, duž Glavne ulice smestili su se i prodajni štandovi. Tu su deca iz vrtića, zajedno sa svojim vaspitačicama, prodavala prelepe rukotvorine i ukusnu hranu. Na ovaj način mališani su imali priliku da pokažu svoju kreativnost i veštine, ali i da prikupe novac za nabavku didaktičkog materijala koji će im pomoći u učenju i razvoju.

Sve učesnike karnevala i posetioce, u ime Gradske opštine Lazarevac pozdravio je predsednik Bojan Stević. Izrazio je zadovoljstvo  što se po peti put u našem gradu organizuje manifestacija u čast dece, koja su ponos našeg grada i budućnost.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Glavna ulica Lazarevca tokom karnevala pretvorila se u pravi jesenji raj. Sve oko nas bilo je ukrašeno slamom, šarenim lišćem i proizvodima jeseni. Atmosfera je bila ispunjena smehom i veseljem, a deca su uživala u svakom trenutku ovog posebnog dana. Jesenji karneval u Lazarevcu, organizovan od strane Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“, postao je tradicija koja spaja decu, vaspitače i roditelje u zajedničkom slavlju jeseni. Ovaj događaj je ispunjen toplinom, ljubavlju i kreativnošću, a svake godine donosi nešto novo i nezaboravno.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA