Još jedna donacija Nikole Trajkovića

Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ Lazarevac dobila je ove školske godine donaciju na inicijativu bivšeg učenika ove ustanove Nikole Trajkovića, koji ima firmu u inostranstvu. Trajković je opremio učenike novom sportskom opremom, želeći da ih motiviše da sport bude deo njihovih svakodnevnih aktivnosti, jer je to jedan od preduslova zdravog života. Vrednost donacije je 270 000 dinara. Direktor škole Nenad Živanović zahvalio se donatoru i istakao da je ovo veoma značajna donacija za đake i sportiste ove škole.

Nikola Trajković inače Lazarevčanin koji ima firmu u Čikagu je bivši učenik OŠ „Vojislav Voka Savić“. Donacijom sportske opreme za đake koji imaju talenta za sport, želeo je da se zahvali ovoj obrazovnoj ustanovi na lepim đačkim danima. Predstavnik firme „Paragon freight d.o.o Lazarevac“ Nikola Bjeković za televiziju Gem rekao je da su i Nikola Trajković i on bivši učenici ove škole i da su se u svoje đačko vreme i oni bavili sportom. Ova ustanova uvek se isticala u sportu i donacija u vidu sportske opreme je veoma značajna jer će osnovcima pružiti bolje uslove za bavljenje sportom na časovima fizičke kulture ali i na raznim takmičenjima.

Direktor OŠ „Vojislav Voka Savić“ Nenad Živanović rekao je da je prijatno iznenađen pozivom i donacijom Nikole Trajkovića. Ova obrazovna ustanova poznata je širom Srbije po sportskim uspesima na đačkim sportskim takmičenjima. Na osnovu toga, na Nikolino pitanje šta je najneophodnije školi, direktor je izjavio da je to sportska oprema. Dobijeno je oko 100 garnitura sportske opreme za fudbal, rukomet, košarku i odbojku za nastavnike i učenike, izjavio je Živanović.

„Ovi dresovi su samo stimulans za đake, da na takmičenjima pokažu još više i postignu još veće rezultate“, izjavio je direktor ove škole. Živanović je poručio učenicima da ovo shvate kao jedan motivacioni gest, i kao dokaz da postoje veliki ljudi.

Nikola Trajković je svoje detinjstvo i školske dane proveo u Lazarevcu. Završio je OŠ „Vojislav Voka Savić“, potom Gimnaziju takođe u Lazarevcu, a posle završenih studija otišao je u inostranstvo gde je započeo sopstveni biznis. On je dokaz da postoje dobri ljudi, koji kada uspeju ne zaboravljaju svoje sugrađane i škole iz kojih su ponikli.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Još jedna donacija Nikole Trajkovića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA